Followers

Sunday, September 13, 2009

BAM TOK CIT

ekeke.. title gabungan antara, bam(azriana) tok(eza) cit(ajeng) huhu... la la la..


Jumaat lepas ami ngan kengkawan ami ajeng,bam(AZRIANA), Tok (eza) bertolak balik kampong, tapi bukan kampong ami yea~~ kitorang balik kampong ajeng kat KLUANG. Mase otw balik kampong 2, ktorang sangat excited sbb first time gi kluang. before this x penah gi sane.. huhuhu..

biler dah sampai best woo..kampong ajeng, datang2 jea..kitorang d sambut bapak ajeng menunggu kat depan pintu.. mak ajeng lak kat dapur, sambil2 adik ajeng si SOPIA terjengguk2 dari tingkap usha2 kitorang..lalala~~~

. Agak seronok lahh sebab dapat mkn bebanyak.. wakakaka.. antara menu die. Rendang daging, masak kari ayam mkn ngan nasik impit.. care gile weh.. ekek.. mcm raya dah aku tgk.. ekeke.. and kitorang adalah beli siket utk oleh2. Ekek (takkan nak dtg umah org tangan kosong jerk cik ramli oi..) ekeke..

Parents ajeng sangat friendly. Mak dia baik woo.. ekeke.. layan kitorang nih.. mcm vvip dah.. ekeke.. manetaknye.. weh.. masak banyak kowt.. ekek..

Banyak bende baru yang kitorang belajor..ekeke… si bam(azriana) first time naek motor.. ekeke. Gegeh…. Baru naik motor mulut dah mcm ape.. cepuk skali baru taw.. ngee.. bukan tuh jerk… die siap first time main mercuun. Ekeke.. mercun padi beb.. ngee.. aku pun takut nak main mercun tuh.. ngee.. cepat terbakar.. yang tak boleh blah.. ada dak kecik.. pun mcam nak lawan kitorang.. ngee ada berani ke?? Budak tuh geram gile.. mcam nak baling ngan batu jerk.. ekeke.. (nasib baik tempat org..) ngee kalau ko duk sblah umah aku.. dah lama aku campak ko ngan tahi lembu!! Ekeke…

Ngeee bangun sahur cam biasa.. dengan mamai nyew.. azriana ketuk pintu byk kali pun kitorg tdo x sedar diri.. terpaksa jer ler. Masuk nasi.. ngee. Klau x.. aku x mkn nasik weh.. masa sahur.. ngee.. demi menjaga hati tuan rumah aku pung makan lahh. Dengan selera nye.. ekeke.. sbb ada rending dagingg.. ngeee.. J

Pas sahur tido.. pastu bangun pagi, tgk2.. elektrik xde… adei.. ajeng.. ko tak bayar duit elektrik ka? Nasib baik tak lama, kejap jerk.. tapi masalahnyew.. kitorag wat keje gile.. abis pita pelekat(skema) mak ko dowh.. ekek

Pastu decide nak gi jejalan..kat bdr kluang… so.. suruh arr bam mandi dulu.. pastu si tok(eza) mandi pastu ajeng.. masa die mandi.. tetiba jerk.. elektrik ade.. ekek(Nampak tak konsep apa yang die wat kat dlm bilik air tuh ngeee..)

Maka lepas bersiap, bersalam salaman ler.. ngan parents ajeng.. hurmm.. rasa mcm xnak balik.. tp apakan daya.. kitorang ada jemputan berbuka kat umah acu ajeng.. ngee.. adeh.. mcm celebrity plak.. aku dah.. ekeke..

But before balik.. segamat, kitorang singgah Bandar kluang.. shopping2.. ekeke.. ade gak ler.. si ajeng belilkan azriana teddy bear utk letak dlm keta… aku pun beli tempt letak tisu corak Patrick spongebob tu n Minnie mouse tuk letk dlm keta gk… well, buy 1 free 1… sbb tu la beli dua…beli seket2.. aku beli cardigan. Huhu.. walaupun si ajeng itu berckap aku tak sesuai pakai namun.. bam and tok sokong ngan decision yg aku wat.. ekeke.. maka aku tak nyesal.. ekekeke.. bwekkk..

Btw masa otw balik tuh.. kitorang jumpe satu tempat yang amat seronok.. ekeke.. DESA TEMU JODOH. Huhu.. mmg nama tuh first time.. ami dengar.. mengikut cerita ajeng yg di tahu, dia kata desa tuh dpt nama camtuh.. sbb masa dulu2 for those yg dah kawin. Diorng dikumpulkan di sana.. pada sapa yg dah beristeri dan bersuami, di tempatkan di DESA TEMU JODOH. Maka dari itu lahh ianya dpt nama.. ekeke..

Sampai jerk segamat beli ler something utk buah tngan acu ajeng.. gegeh..

But, kalo dah namernyer adik beradik perangai pon samer jer, ucu ajeng masak banyak gler kot..korangmelantak xingat dunia, terutama si BUNCIT ajeng… mencekik 24 jam… x berhenti mengunyah… patut la buncit.. pastu x mndi2x smpai la 11mlm kan… dahla buncit.. busuk nye apek…, Ucu ajeng wat air khas untuk si bam, coz dia xbleh minum sebarangan air, KATERNYER~~~ makhkluk maner tah si bam nie ekh..lalalala~~~

Hah, b4 sampai umah ucu si ajeng nie dia dah CAKAP ngan tegasnye “if Ucu aku ajak tdo umah dia, SO Korang kena tdo umah dia” So nak di jadikan cerita ucu ajeng betol2 ajak tido umah..Aiyo~~ mati ler, kener lak ktorang ikut kater si ajeng nie..huhu

Maka… plan B dilaksanakan… kitorg kene balik campus tuk amek bju…. Tp, ami n buncit kene teman kazen buncit nih g potong rmbut.. so, bum n tok je r kn balik.. while tnggu berbuka kitorg sume penat giler nk mmpos.. especially ami n bum r…. bum da tertdo waktu tnggu azan berbuka… berbuka mkn cedap ooo…. Mcm2x ada….

Ok…dah slesai mkn,, bum n tock balik campus utk amek baju diorg… berdue je perempunan dlm kete membuatkan dorg rse cm errr… hhah. Pastu dorg cite, msuk2 uitm mcm blackout. Smpikn takot sangat nk masuk. After tht, dorang wat onar, cakap xnak datang balik. Ajeng da nk sentap. Siap anta msg kesentapan die lagi.. ngee..

Pastu kitorang decide mahu balik.. kerana udeh penat.. ekeke.. but kitorang still berbuka kat luar gak.. ekeke… ami ngidam nak mkn, KFC huhu..




























p/s pic nih bersepah. so pepandai ler tgk2.. ngeee.. btw,, pos kali nih contributed from buncit, bam. n aku.. gegeh menaip.. huhu.. nak tompang populr kat blog aku ler tuh.. ngee.. l la ala

6 comments:

Azriana said...

GEMOXX..!!!!

Ami konon...
mok sudeyhhh....

huhu...
nway..!!!
aku SONOK BALIK KMPG..!!
Eh3x...cam kmpg aku lak kan..
huhuhuhu...!!!

ezasigadis said...

oih. asal pix aku buruk sgt mox??
adoyyyy..
neway, bes gilak blk kmpung ajeng~
waaa... nk tggl sne terus!
ehe.
mox, aku pon ade tulis gak ah. tp xbyk1
hahaha

Johan said...

jom ar balik beraya plak yer GEMOK, TEMBAM & TOK... ;p
mak aku menanti..hahahah

AMIREZKA said...

ngeee eza: huhu.. sonok woo..

ajeng: ekek.. baik.. mesti pegi nyew.. ekeke.. la lala..

Azriana said...

Rumah aku pulerrr la....
owh....
buncit...
ko johor...
xpelah..
tinggal ko....
gemox n tok je ah..!!
jom dtg my ouse....
huhuhuu...
mummy i masak2x cedap2x utk korg...
huhuhu....

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

huhu..best !
nice blog!

AMIREZKA © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute