Followers

Thursday, July 16, 2009

DISEBALIK PUASA ISNIN DAN KHAMIS.


hurm... tadik gi solat jumat! tertarik ngan satu hadis rasullullah.. tentang kenapa baginda berpuasa pada hari isnin dan khamis. kebanykan kita menganggap puasa isnin dan khamis adalah puasa sunat. tetapi kita tak tahu. apa kelebihan dan perkara yang berlaku pada hari kita berpuasa tuh. event ami pun mengaku yang ami macam tuh.

so bila dah dapat tahu. kenapa baginda berpuasa sunat isnin dan khamis adalah disebabkan pada kedua hari itu... amalan kita di bentangkan di akhirat. so rasullullah mahukan dia berpose bila amalan baginda dibentangkan di akhirat.

so sudah terjawabler.. ape sebenarnya yang berlaku semasa kita sibuk berpuasa isnin dan khamis.. ekeke..
btw tajuk khutbah tadik kat campus.. pasal israk mikraj..

6 comments:

ikanbilis said...

alhamdulillah, ade gak org mendengar khutbah =)

best kan bile kite tahu bende2 yg ade hukum ape alasan sebenarnye baru ada feel skit nak buat lebih baik lagi =]

AMIREZKA said...

huhu tau xpe.. memang best.. kalau kite dpt tahu ape yg sebenarnya.. ekeke

tengku_fir21 said...

masjid aku citer pasal perpaduan ummah

AMIREZKA said...

hurm.. bagus.. jgn dengor jerk.. ekek. kene praktikkan gak kan.. tul tak.. ekekeke

afi said...

Terima kasih dengan ilmu yang disebarkan .

bEskOt chOkElAt said...

hmm..
thanx 4 da info..
bydaway..
puase sunat isnn kmis ni pn bgoz tuk ppl yg nga study..
my lctrer say, ilmu ag brkat..
i da try,
mmg btol..
so 4 student try la..'

AMIREZKA © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute