Followers

Tuesday, June 30, 2009

JIMAT RONDA!!


ngeeee penat wooo.. baru balik. dari ktm.. nak beli ticket balik campus. huhu ami balik 4 julai. ngeee.. mule2 ami nak gi ktm kajanng.. sbb ami igt ticket intercity bleh beli kat ktm kajang jerk. i mean kat mana tren intercity berenti ler. mcm kat sini. kl sentral ngan kajang yanng paling dekat ngan ami.. so dah due tahun ami hanya beli kat kajang jerk takpun terpaksa gi klsentral.. hhehhe

rupa rupanya!! boleh beli ticket intercity kat ktm serdang dan cawangan ktm yg lain.. adeh.. x sangka. tul.. hahah mule2 ami tak tahu.. but then.. ami tgk abang depan ami tuh lama sangat beli ticket takkan lama nak bli ticket komuter kan. setahu ami ticket intercity paling lama nak menunggu.. hehhe.. tup tup jerk.. ami dgr bunyi mesen printer print ticket.. yeah!! ape lagik.. pas abg tuh blah jerk. ami tanye kakak tuh..

ami: kak intercity leh bli kat sini erk?

akak: boleh dik..

ami: ohh ye ke. cube tgk kajang ke segamat 4 julai nih.. ngeeee ami sempat berborak lagi tuh.. ami ckp.. saya tak tahu lah plak boleh bli kat sini.. saya igt kat kajang n kl sentral jerk boleh.. pastu kakak tuh ketawa!!

adeh malu tul.. tapi takpe.. kakak tuh baik.. series.. pasnih bli ticket nak balik campus bli kat SERDANG jerk.. ngeee huhu.. kakak kaunter die lebih baik dari kakak kaunter kat kajang tuh.. hehhee siap bagik direction lagi.. hehhe.. bagus kakak tuh.. ami puji die.. dpn2.. merah muke die.. ngeee..

ami kalau org wat bende betul ami akan puji but then kalau ada wat salah ami terus complain untuk kebaikan bersama..

hehhee
ade lagik cerita hari nih.. ami arinih wat bende paling mulia!! dalam hidup ami.. ngeee.. before this kalau nak gi ktm.. ami just amik taxi jerk dari umah.. sbb takut panas,, tapi ami hari nih.. tekad nak berjimat.. maklumlah.. loan tak masuk lagi.. ngeeee :-p

ami naik bus mini.. huhu murah.. begi balik.. and ami sanggup jalan kaki skit. walaupun panas2.. nih.. hehheeh tapi ami agak tak selesa.. sbb budak2 skolah yg pompuan tuh. menggatal tak tentu pasal.. berani sungguh diorang nih kan..
siap tegur ami lagik.. nak numb telefon.. adeh.. ami ape lagik.. skolah kan diorang.. ami ckp lahh baik2.. dah lahh dioranng tuh pompuan.. nasib baik.. diorang dgr ciket2.. ami sempat gak borak2. tanye umah katne.. pastu siap ajak dtg umah masa raya lagik.. ngee.. hahah klakar jerk.. :-p

berikut adalah perbelanjaan ami hari ni.

bus pegi bali. RM 1.40
ticket balik campus RM 20.00
keropok lekor RM 1.00
air cendol: RM 1.00
total: RM 23.40.. ngeee.. jimat tuh.. hehhe..

pasnih ami nak jimat lagik.. sbb nak bli laptop.. hauhua..

1 hari rm 1.00 cukup tak.. huahuaa...
AMIREZKA © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute