Followers

Friday, May 29, 2009

KEBUSANAN MELAMPAU!!!

hurm.. today.. takde wat ape2.. just lepak kat umah.. pagi2 bukak utusan busan.. xde berita yang besh.. semua same jerk.. x abis2 pasal politik. tapi ada satu berita nih.. sangat menyayat hati. berapa ribu bayi kat malaysia nih yang jadi mangsa pembuangan. tak sanggup ami tengok bayi yang comel macamtuh diorang sanggup buang!! commonlahh weh... korang buang bayi tuh umpama ko buang keturunan korang sendiri. ami xnak salahkan sesapa, or tundung jari sesapa. and ami xnak amik tahu kenapa diorang wat camtuh!!

tapi please ami merayu kat korang yang sarat mengandung anak luar nikah nih.. lahirkan anaktuh dengan sempurna pastu korang bagi lahh kat sesapa kalau korang sanggup nak bagik anak tuh.. or bagi kat rumah kebajikan!! and please again.. jgn jadikan bayi tak berdosa tuh mangsa!! korang jgn lupe!! anti kat akhirat die carik korang jugak.. and mungkin kalau korang kene seksa!! dia takkan bantu korang.. sebab korang tak bantu doa masa kat dunia!!

and those yang malu sbb ada anak luar nikah.. please buang tabiat tuh!! korang patut malu masa korang wat maksiat tuh!! so kalau benda dah jadik. terima jerk.. insyallah itu mungkin ujian dari ALLAH untuk korang..

ami bukan nak ckp ami nih bagus.. but ami cakap atas dasar kemanusiaan. kita sesama manusia, hence jagalah sesama manusia.. key.. (tapi jgn plak jaga tepi kain orang!!_ tuh melampau... mami jarum plak~~~ hahaha

No comments:

AMIREZKA © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute